Lista alergeni

Produsele HomeMadeFood sunt preparate într-o bucătărie a cărei mediu conține nuci, arahide, pește, fructe de mare, lactate, soia, oua si grau. Cu toate că cele mai bune practici sunt folosite in procesul de preparare, contaminarea încrucișată se poate produce in mod accidental. Nu putem garanta absenta completa a alergenilor.

Va rugam sa regasiti mai jos lista cu substantele care cauzeaza alergii sau intolerante si care pot fi prezente in preparatele produse si comercializate de catre HomeMadeFood:

1. Cereale care conțin gluten, și anume: grâu, secară, orz, ovăz, grâu spelt, grâu dur sau hibrizi ai acestora și produse derivate, exceptând:
(a) siropurile de glucoză obținute din grâu, inclusiv dextroza; (b) maltodextrine obținute din grâu; (c) siropurile de glucoză obținute din orz; (d) cerealele utilizate pentru fabricarea distilatelor sau a alcoolului etilic de origine agricolă.

2. Crustacee și produse derivate.

3. Ouă și produse derivate.

4. Pește și produse derivate, exceptând:
(a) gelatina de pește folosită ca substanță suport pentru preparatele de vitamine sau de carotenoide; (b) gelatina de pește sau ihtiocolul folosit(ă) la limpezirea berii sau a vinului.

5. Arahide și produse derivate.

6. Soia și produse derivate.

7. Lapte și produse derivate (inclusiv lactoză), exceptând:
(a) zerul utilizat pentru fabricarea distilaților sau a alcoolului etilic de origine agricolă; (b) lactitolul.

8. Fructe cu coajă lemnoasă, adică: migdale (Amygdalus communis L.), alune de pădure (Corylus avellana), nuci (Juglansregia), nuci Caju (Anacardium occidentale), nuci Pecan [Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch], nuci de Brazilia(Bertholletia excelsa), fistic (Pistacia vera), nuci de macadamia și nuci de Queensland (Macadamia ternifolia), precum și produse derivate, exceptând fructele cu coajă utilizate pentru fabricarea distilatelor sau a alcoolului etilic de origine agricolă.

9. Țelină și produse derivate.

10. Muștar și produse derivate.

11. Semințe de susan și produse derivate.

12. Dioxidul de sulf și sulfiții în concentrații mai mari de 10 mg/kg sau 10 mg/litru în SO2 total trebuie calculați pentru produsele gata pentru consum sau reconstituite în conformitate cu instrucțiunile producătorilor.

13. Lupin și produse derivate.

14. Moluște și produse derivate.